zaterdag 29 november 2008

Graag een reactie...

Deze foto heb ik niet ZELF gemaakt maar deze spreekt mij wel enorm aan. Deze foto is gemaakt door een goede vriend van mij. Zouden jullie deze foto's eens kunnen beoordelen? (Misschien is hij dan ook wel geïntreseerd in de de Discovery groep ;) )



7 opmerkingen:

Peer Maas zei

Normaal kun je de foto in groot formaat bekijken als je de foto aanklikt, nu kan dat niet.
Daarom kan ik niets zeggen over scherpte, scherptediepte.
Het beeld: De boom is prominent in het midden geplaatst en wordt daardoor het hoofdonderwerp, de toren moet in dat geval het hoofdonderwerp versterken. Is dat hier het geval? Mede door de twee vogels en de oude toren en roept dit beeld iets onhelspellends op. Omdat de foto in zwart wit is wordt dit versterkt. De bomen aan de linkerzijde zouden van mij er niet bij hoeven te zijn. Ik denk dat als de foto op en ander tijdstip van de dag was gemaakt dat hij heel sterk zou zijn. Ik denk dan aan zonsopkomst of zonsondergang. Dan is het licht iets minder vlak. De kleurenversie lijkt me ook wel interessant.
Jammer dat ik hem niet groot kan bekijken.
Dan blijft over: compositie.

Peer Maas zei

Uit het vorige bericht moet de laatste zin worden verwijderd, Dan blijft over: compositie.

Ik kan dat niet zelf, om dit bericht zuiver te houden graag de laatste zin en deze post verwijderen.
Ik kan dat niet zelf.

Michiel zei

Dag Peter,

Warom de foto niet vergroot kan worden weet ik ook niet. Waarschijnlijk is de afbeelding te klein?! Deze is gemaakt met een compact camera.

Ik heb de kleuren versie er ook bij gezet.

Groet,
Michiel

Adfoto zei

Het is niet zomaar een willekeurig plaatje. Er is over nagedacht. Inhoudelijk heeft ie wel wat voor mij. ad

Adfoto zei

Voor mij is het geen willekeurig plaatje. Er is nagedacht alvorens de knop in te drukken en daarom heeft ie inhoudelijk voor mij wel wat. ad

Adfoto zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Peer Maas zei

Nu kan ik de foto wél groot bekijken. De foto is over het hele bereik scherp. En bij deze foto vindt ik de kleuernversie het mooist. Nu zie ik trouwens ook dat het niet zomaar een oude toren is, er zit glas in de openingen. De boom aan de linkerkant had voor mij iets minder prominent in beeld gemogen. Ik heb het vermoeden dat de datum in de camera niet is ingesteld, dit lijkt me geen foto genomen in juli om 11 uur s'avonds. Al met al en prima foto met enkele punten van overweging om de volgende foto ietsje méér mee te geven.