zondag 22 maart 2009

HDR: High Dynamic Range

Vandaag heb ik eens een HDR opname gemaakt. Dit hebben we vorige week ook op de fotovakschool ook gedaan echter daar moest de opname zo natuurlijk mogelijk blijven. Op een of andere manier vind ik dat een HDR opname lekkere krachtige van kleur mag zijn en dat er veel contrast in mag zitten!


Graag even jullie mening over deze foto!
Alvast bedankt! Michiel




2 opmerkingen:

Adfoto zei

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik het een interessante foto vind.Over de gebruikte techniek, HDR, kan ik niets zeggen omdat ik daar geen weet van heb. Daar hebben we andere mensen voor in onze kring. succes ad

Fotomath zei

Beste Michiel, ik deel de opmerking van Ad, het is zeker een interessante foto v.w.b. compositie. Zeker geen alledaagse benadering en veel fotografen zullen de situatie uit de weg gaan vanwege het hoge contrast wat men moet overbruggen. Je zou er voor kunnen kiezen om hem dicht te laten lopen, maar dat was niet de opdracht. Ik denk namelijk dat de kleur afleid van de mooie compositie. Een mooie 'verlaten' sinistere plek.

Het is wel de foto om HDR te oefenen denk ik. Wat ik zie is toch een wat hard contrast in de kleuren en een ietwat grijs paarsige lucht. Dat maakt de foto wat vervreemdend. Leuk om zo met de techniek bezig te zijn!

Interessant is wordt als je nagaat wat je door deze techniek nu onder de gegeven omstandigheden, meer kunt als wanneer je zou gaan belichten op de donkere delen. Wat valt er dan weg in de lichte delen, wat jammer is...?

Het vergroten van het dynamisch bereik is immers de inzet, of is het de combinatie kleur vervreemding en tegenstelling?

Mooie foto, goed experiment!