donderdag 5 februari 2009

Brabantse dagbladen lanceren provinciale fotowedstrijd


EINDHOVEN – Klik-klik. Onder die naam gaan de Brabantse dagbladen BN/De Stem, Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad de komende maanden op zoek naar de beste amateurfotografen van hun eigen regio, en vervolgens naar de beste van de provincie.

De regionale voorrondes starten zaterdag 7 februari en hebben een looptijd van ruim drie maanden. Gedurende die tijd worden deelnemers uitgedaagd via de website van de drie titels foto’s in te zenden aan de hand van een vijftal opdrachten.

Nadat per regio de beste amateurfotografen zijn gekozen door een vakkundige jury, gaan deze door naar de grote Brabantse finale. Daarnaast loopt ook de strijd om publieksprijzen, via stemmen van bezoekers van de websites. Er zijn in beide categorieën vele mooie prijzen te verdelen.

Klik-klik is bedoeld als een podium voor amateurfotografie, een genre dat door de opkomst van digitale fotografie een sterke bloei beleeft. De organiserende krantentitels hebben dat de afgelopen jaren aan den lijve ondervonden, met vele succesvolle fotoacties onder lezers. Met de nieuwe fotowedstrijd willen ze daar in een meer passende omgeving op voortborduren.

Voorronden en opdrachten
1. Stad en dorp 7/2-1/3
2. Avond 2/3-22/3
3. Natuur 23/3-12/4
4. Mensen 13/4-3/5
5. Vrije opdracht 4/5-24/5

Prijzen:
Juryprijzen
voorronde: 15 CityFoto-waardecheques van 250,- voor de winnaars
finale: 3 CityFoto-cheques van 1000, 500 en 250 euro (nrs. 1-3

Publieksprijzen:
voorronde: 45 digitale fotolijstjes voor alle nummers 1 t/m 3
finale: laptop (merk: Acer) voor de winnaar

naar wedstrijd

1 opmerking:

Anoniem zei

Het leek me een leuk initiatief, maar na het lezen van de algemene voorwaarden doe ik toch niet mee.

Gr,

Henk