zondag 25 november 2007

leerzame foto week

Deze week stonden enkele dagen in het teken van de fotografie.

Eerst op donderdag de goed voorbereide techniekavond verzorgt door Peter S. en op zaterdag vol verwachting naar de Zoom-experience geweest in Utrecht.

Maar de verwachtingen vielen wel wat tegen daar in Utrecht, er werd aangekondigt dat je volop zou kunnen fotograferen, modellen, shows, demonstraties enz enz. Maar ja, als daar honderd? fotografen rond 1 model staan heb ik geen zin om me daar ook nog eens tussen te wringen. Dus bekijk je maar vanaf een afstandje hoe daar voornamelijk cannoniers en nikonners gretig proberen het model zo dicht mogelijk te benaderen.

Maar ik kwam ook daar naar toe om een andere reden, ik wilde wel even de nieuwe Olympus E-3 proberen. Nu had ik geluk dat het bij de Olympus stand niet zo druk was en kreeg ik de gelegenheid om mijn geheugenkaartje in de E-3 te stoppen en enkele foto's te maken. Nu wil het zo zijn dat alle vertrouwde knoppen anders geplaatst zijn of zelfs helemaal verdwenen zijn en dan valt het niet mee om even "snel" een reeks foto's te maken. De camera heeft een ingebouwd stabilitatie-systeem en de iso waarden kunnen hoog worden opgeschroeft getuige bovenstaande foto.

Fotogegevens: 14mm iso1600 1/25sec bij f4.0 (klik op de foto voor een grote versie) Er is niets aan de foto veranderd behalve croppen om een storende verkoper aan de rechterzijde weg te werken en als eerbetoon aan de zw/w uitleg van Peter S. de foto omgezet in zw/w.

Toch nog maar eens in een fotozaak de camera eens uitgebreid aan de tand voelen, dat gaat ietsje rustiger dan op een fotobeurs.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. If is possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll, I thank. Good bye friend.

PeterS zei

spam in de blog???

PeterS zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
PeterS zei

Zoomexperience? was dat iets door de bond georganiseerd? Vroeger (ik heb het over echt vroeger, 80-er jaren) had je elk jaar een bondsweekend. Dan kon je naar Doorn in een congrescentrum in de bossen, naar een weekend rond een thema. Ik ben daar eens een keer geweest. Besteedden we het hele weekend aan het zelfportret. Dat waren nog eens tijden. Kwam je twee dagen niet buiten. Ging over de foto zelf, en je kon JEZELF niet verstoppen.
In deze fase van het digitale tijdperk hebben we het zo graag over de techniek, en dan met name over de techniek van de camera. Ik vin dat zo oninteressant eigenlijk.
was getekend: ouwe lul.