maandag 21 februari 2011

Werner Bischof - The Compassionate Eye



Zondagmiddag 20 februari 2011 naar Helmond gegaan voor een bezoek aan de tentoonstelling van foto's van Werner Bischof, Magnumfotograaf.
Toen we daar aankwamen bleek dat op deze middag pas de opening plaats zal vinden, waarbij we van harte welkom zijn.
In het uur vóór de opening ruimschoots de tijd gehad de foto's te bekijken.
Prachtig zwart-wit werk, op fraaie wijze geprint. Deze fotograaf overleed in 1954 en dat wil dus zeggen dat al zijn foto's meer dan 50 jaar oud zijn! Ongelofelijk om te zien hoe actueel de foto's nog zijn.
Aanbevolen!!

zaterdag 19 februari 2011

Volle Maan


Een maandelijks terugkerend verschijnsel, volle maan. Slechts enkele malen per jaar goed te fotograferen bij helder weer. Van die enkele malen zijn er weer enkele die in de ochtenduren vallen. Net op weg naar het werk dus geen tijd. Nu was het avond en heb dan meer tijd. Daarom heb ik het statief opgezet en me nog een keer geconcentreerd op dit veel bezongen lichtbolletje aan de donkere hemel. Hoe breng je zo'n rond ding dan goed in beeld? In het midden, links of rechts. Heb je nu iets aan de 1/3 regel? Ik heb dus voor deze uitsnede gekozen. Aan de rechtse zijde omdat we van nature van links naar rechts lezen. Iets boven het midden, als hij (of zij?) onder het midden hangt lijkt hij uit te foto te gaan vallen.