donderdag 30 december 2010

FOTO-ON-LINE


De uitslag van de wedstrijd Foto-on-Line bij de Fotobond is bekend. Het blijkt dat er van onze Fotokring Beeldhoek Asten-Someren met z’n bijna 30 leden slechts 5 hieraan hebben deelgenomen (Peter Z, Ad, Ton, Jef en ondergetekende). En dat terwijl het een doodgemakkelijke wedstrijd is. Niks geen afdrukken regelen, niks geen passe-partouts snijden, niks geen inlijsten of foto’s ophangen. Alleen op je eigen computer een selectie maken, een druk op de knop en klaar ben je!

Wat mij opvalt in de uitslag is, dat dit keer vooral foto’s met mensen hoog scoren. Heel anders dan voor een paar maanden bij Foto Individueel, waar wazigheid en vaagheid (zie bekroning van de foto van Peter M.) de voorkeur van de jury leken te hebben. Nu komen die foto’s achteraan in de rij.
Toch wel leuk om te zien (maar dat is natuurlijk makkelijk met zo weinig inzendingen van onze club) dat twee van de drie foto’s van mij voorop staan in de beoordeling.

woensdag 22 december 2010

Photoshoppen in de kersttijd


Toch maar weer eens een keer iets posten. Het is raar dat er nu plotseling geen foto's meer worden gepost op dit blog. Ik kan me niet voorstellen dat er geen mooie winterfoto's zijn gemaakt. Of heeft het iets te maken met mijn vorige bericht waarin stond dat de dode blogs zouden worden verwijderd. Ik had het over de links naar de blogs van onze leden. Het kolommetje hier rechts, meteen onder het diablog. Op Beeldhoek interactief kan volop worden gepubliceerd hoor......
Goed, weer verder met de foto. Rond kersttijd worden er ieder jaar weer vele kerstgroeten bij elkaar geshopt. Zo ook bovenstaande foto. Vrij simpel van opzet, maar het hoeft ook niet altijd ingewikkeld te zijn om goed over te komen. Dit is een combinatie van 2 foto's met wat tekst. Om te laten zien hoe snel de sfeer op een foto kan veranderen heb ik de originele foto aan de linkerzijde bijgedaan. Zoals altijd als je iets maakt in Photoshop zit de moeilijkheid in de overgangen en de details.
Voor een iets grotere versie even op de foto klikken.

zondag 5 december 2010

aanpassingen

Vandaag heb ik de site van Beeldhoek Interactief iets aangepast (met toestemming van onze blog moderator Mathy).
De indeling rechts van de berichten is anders en er zijn enkele interessante links toegevoegd.
De gepubliceerde foto's blijven wat langer staan voordat ze naar de achtergrond verdwijnen (oudere berichten).

Commentaar, suggesties en opmerkingen zijn welkom.

vrijdag 3 december 2010

ol'man


zomaar een portret....
GRTN RMN

Verleidelijk


Met dit weer is het niet moeilijk om vogels te lokken. Maar heb je al eens geprobeerd om daar een leuke of mooie foto van te maken. Ik kan je verzekeren dat dit best tegenvalt. Die beestjes zitten geen moment stil zodat je bijna niet kunt reageren op een mooi moment om af te drukken. Daarbij is het ook nog eens barstens koud...-8C. Je gaat dan niet voor je lol een tijd buiten staan. Het is wel een uitdaging om eens iets anders te proberen. Met een groothoeklens, Zuiko7-14 (14-28 analoog) foto's maken van snelle en schichtige vogeltjes is zo'n uitdaging. Ik vertel nog niet hoe dit is gedaan. Heb je enig idee? Of, hoe zou jij dit aanpakken?

Update: uit de eerste reacties kan ik uitmaken dat jullie denken dat ik op enigerlei wijze iets heb gemanipuleerd. Maar dit vogeltje is écht en de foto ook, geen bewerkingen toegepast. Dus nogmaals de vraag "hoe is dit gedaan of hoe zouden jullie dit aanpakken?"