zondag 31 januari 2010

zondag 24 januari 2010




Hierbij drie panorama's die ik op het Scheveningse strand heb gemaakt. Het strand, de zee en de lucht lenen zich bij uitstek voor een panorama.
Hans W


zondag 17 januari 2010

GRAANCIRKELS ?

Vandaag met mijn digitale camera toch nog even iets van de winter opgenomen . Onder andere deze prent. Het lijkt wel alsof er een ufo in de buurt is geweest. Graancirkels kunnen het niet zijn, maar ze roepen wel die gedachte bij mij op.

In de bergen


Afgelopen week even de bergen in geweest om een frisse neus te halen en enkele winterse foto's te maken. Tja, was dat maar waar. Niet dus. Ik ben helemaal niet in de bergen geweest. En ik heb ook geen winterse foto's gemaakt dit jaar. Simpelweg omdat het vorig jaar véél mooier was toen de bomen vol aangevroren mist zaten. Bovenstaande foto was een experiment thuis. Ik wilde eens zien of je van een tv scherm redelijke foto's kunt maken. Dat valt in eerste instantie niet zo mee. Je krijgt namelijk op de meeste foto's de opbouw van de beeldlijnen te zien. Dan is de oplossing het experimenteren met verschillende sluitertijden. Maar er komt nog een rare moeilijkheid bij kijken. Hoe het komt weet ik nog niet. Als je de belichtingsmeter op spotmeting zet blijft hij heen en weer schommelen tussen onder- en overbelicht. Probeer zelf eens of dat bij jou ook is. Maar het lukt uiteindelijk wel. Maar het blijven gestolen beelden. Daarom zal ik hier even de bron vermelden. Dit is een shot uit de serie Planet Earth van de BBC en National Geographic. Een fantastische serie van 5 DVD's. Ongelooflijk mooi gefilmt. Dit moet je zeker eens zien. Als je daar bij had kunnen zijn als fotograaf..........daar kun je alleen maar van dromen.
De fotogegevens, manual F11, 1/8sec,  iso500,  22mm. Uit de hand.

maandag 11 januari 2010

Fotogalerie van de bond

Voor degene die het nog niet wisten: de fotobond heeft een galerie voor leden. Hier mag ieder bondslid 5 foto's plaatsen. Ad van Gerwen heeft de weg naar de galerie al gevonden. Ik ben hem gevolgd met ook 5 foto's. Dit onderdeel is de moeite waard om eens te gaan bezoeken. En dan bedoel ik niet alleen omdat Ad en ik er foto's hebben geplaatst. Genoeg moois te zien en het wisseld regelmatig. Veel plezier

Groetjes Peter Zegveld

zondag 10 januari 2010

Kamp Westerbork – Foto Deel 2

vandaag nog wat met photoshop aan de haal geweest. Hieronder het resultaat:

Origineel:



Versie 1:



Versie 2:

logo


Beste iedereen!

Afgelopen week is er gesproken over een nieuw logo van onze Fotokring,

Zelf vind ik dat ook een leuk iets om daar eens over na te denken en mee bezig te zijn..

Daarom een ontwerp van mij...wie volgt?

zaterdag 9 januari 2010

vrijdag 8 januari 2010

winter 2010




Twee beelden, waarvan een zoals het was. Het tweede geeft een grafische benadering van hetzelfde onderwerp. Leuk om hiermee bezig te zijn. ad