zondag 27 december 2009

Maastricht

Gisteren een korte wandeling in maastricht gemaakt. Daar ook even naar naar winterwonderland geweest.

Hieronder staan een aantal foto´s.





meer foto´s op maarten-schmeitz.nl

vrijdag 25 december 2009

koken met maatjes











In September jl. hebben Andries Bouman en ik foto's gemaakt voor het project "koken met maatjes" van de stichting Onis welzijnswerk Asten Someren. Het project hield in dat er een aantal vrijwilligers(maatjes) met mensen uit verschillende werelddelen een traditioneel recept klaar maakten. Deze gerechten konden geproefd worden bij de ruchte in Someren. Van alle gerechten met foto en recept wordt nu een kookwaaier gemaakt. Deze kookwaaier komt medio Januari 2010 uit en gaat naar alle vereingingen in Asten en Someren. Het doel hiervan is om de dremperl lager te maken voor alle allochtonen in Asten en Someren om bij een vereniging te gaan. Bijgaande een aantal foto's van mijn hand

woensdag 23 december 2009

Kerstconcert Puur Sangh AGK



Afgelopen zondag was het weer het jaarlijks kerstconcert van Puur Sangh AGK. Voor mij steeds meer een goede manier om in kerstsfeer te komen. Merk dat ik andere dingen belangrijker begin te vinden. Dit is zo'n activiteit die er voor mij bij begint te horen.

Ik heb getracht het concert zo discreet mogelijk te fotograferen, zonder de stemming kapot te flitsen. Zo onopvallend mogelijk en tegelijk zo volledig mogelijk. Iets van de mensen in het koor, iets van het orkest en de dirigent, maar ook van de omgeving.

Niet echt wat je noemt fotograferen als kunstvorm of een uitspatting van creativiteit, maar wel lekker bezig zijn met je hobby. Daar hoort ook het steeds beter beheersen van de techniek bij. De technische waarden spreken voor zich.

Bekijk hier de foto's van het concert...

dinsdag 22 december 2009

FotoOnLine




Dat was even een verrassing om in deze digitale wedstrijd zomaar mijn naam met drie redelijk beoordeelde foto's te zien. Jammer dat zo weinig mensen uit onze Fotokring hebben meegedaan. Dat maakte het mij makkelijker om zo hoog te eindigen. Volgend jaar kan iedereen meedoen. Ja toch? We hebben immers genoeg in huis!
Wie niet wil zoeken in de lijst van de Fotobond kan hier de betreffende foto's bekijken.
Dit is het bericht met mijn foto zoals deze te zien is in het blad F+D Fotografie van de maand november. F+D staat voor fotograferen en digitaal beeldbewerken

De Beste Wensen

De beste wensen voor 2010 Groeten Ramon, Linda, Lisa en Norah (foto)