woensdag 22 juli 2009

Open grenzen.


Moeilijk om duidelijk te maken wat de Rabobank van ons wil. En dat zij precies in dat plaatje zouden passen. Noch Pools, noch Hongaars, noch Nederlands konden dit probleem oplossen.

"Foto" schijnt internationaal te zijn, dus toch maar geknipt vanwege de mooie bloemenakker op de Achterbos. ad



zaterdag 18 juli 2009

Kinderen


Vandaag foto's gemaakt op een kinderfeestje. Vijf meiden hadden een verkleedpartijtje. Natuurlijk ook een mooie gelegenheid om enkele foto's te maken voor de kalender. Jammer dat er alleen landscape foto's mogen worden gebruikt. Zeker door het formaat wat uiteindelijk gebruikt moet worden is het moeilijk om van één persoon een mooie foto te maken. Als je een portret wilt maken of het kind in de volle lengte op de foto wilt hebben resulteert dit in een grote lege ruimte links en rechts. Bovenstaande foto is dus ook niet geschikt maar dan kan ik hem hier toch wel plaatsen om mijn verhaal te illustreren. Op mijn blog heb ik er eentje geplaatst die in ieder geval wél kan.

Kapers


Twee (kaper) kapiteins op een schip, dat gaat niet goed ! ad

vrijdag 17 juli 2009

Samen op de foto



Vanmiddag bezig geweest met ons Rabo kalenderproject. Hier een portretje van de beide meisjes die ik net op de foto heb gezet. Deze foto wordt het waarschijnlijk niet, maar mogelijk wel een eentje waar ze samen, lekker spontaan in actie zijn.

Experimenteren met ST22 van Canon



Vanmorgen samen met Ton aan het experimenteren geweest met zijn flitser en de ST22. Met deze unit kun je dedicated flitsen, los van de camera en kun je de flitsverhouding tussen twee groepen flitsers veranderen. Samen met bestaand licht kun je stillevens maar ook portretten perfect uitlichten met relatief weinig gereedschap.

zondag 12 juli 2009

kermis, zondagmorgen




Tegemoetkoming voor de gewenste foto



Ik heb voorafgaand aan deze foto eerst een foto gemaakt, dat het meisje met de vingers aan de knoppen van de automaat zit. Hier de foto dus die ik gemaakt heb nadat ik mijn idee had uitgewerkt. Oma met haar kleindochter op de kermis. De foto "een klein meisje bezig met het uit een automaat hengelen van een konijntje", zien jullie later. Je maakt mensen dankbaar met zo'n foto... toch?

Kermis



Gisteravond, het weer zat niet echt mee, toch maar even naar het centrum van Asten. We moeten immers foto's maken van onze jeugd. Dit maal niet van het lijstje. Toch leuk om zo aan de slag te zijn. Het feit dat je toestemming wilt hebben verplicht je tot een forse interactie met degene die je op de foto wilt hebben.

Je moet nog meer nadenken over wat je wilt gaan maken. Je loopt er immers niet meer mee weg. Je bedenkt je wel twee maal, want het kost allemaal tijd. Schaarse tijd die je liever met fotograferen bezig bent. Je krijgt er echter wel iets voor terug. De bijgaande foto is daar nu niet direct een toonbeeld van, alhoewel het gesprek met beiden, toch wel heel leuk was.

Het meisje wat ik fotografeerde mocht eigenlijk van haar ouders niet op de kermis zijn (bang voor dit type contacten?). De jongen (hij was 18) hielp deze zomer mee overal in het land de Sjimmy op te bouwen. Hard en ruig werk dus.

Ik heb verschillende foto's van andere situaties op de kermis gemaakt. Met een kalenderblad in je zak en de toelichtende brief van de Rabobank en overigens het feit dat mensen de rabobank kalender herkennen of reeds met het idee bekend zijn, gaat het allemaal een stuk gemakkelijker! Mensen doen dus! Kei leuk.