donderdag 19 februari 2009

woensdag 18 februari 2009

Gemeentehuis







Vanmorgen zijn Piet, Ton en Ad op bezoek geweest in het gemeentehuis van Someren. Na een prettige ontvangst konden we vrij onze gang gaan. We hebben het gehele gebouw doorkruist en naar ieders tevredenheid kunnen knippen. Ook diverse werkzame ambtenaren waren bereid om te poseren. Een geslaagde ochtend !! Ad

dinsdag 17 februari 2009

Oude begraafplaats Someren




Op een druilerige middag rondgelopen op de oude begraafplaats in Someren Dorp.


Details blijven mij boeien. Een narrenkopje in tranen en een muziekje ten afscheid. ad

maandag 16 februari 2009

vrijdag 13 februari 2009

1e bijeenkomst Discovery groep



Gisteravond werd door Michiel en Kristel de aftrap gegeven. De eerste bijeenkomst van Discovery was een feit. In totaal 15 nieuwe enthousiaste mensen die samen aan de slag willen met fotografie. Fotokring Beeldhoek heeft vanaf nu twee groepen. Vintage en Discovery. Beide groepen samen brengt het totaal aantal leden op 35.

Kristel heette iedereen hartelijk welkom. Namens het bestuur werd door Mathy een woordje gedaan. Alle aanwezigen stelden zich aan elkaar voor en vertelden ieder iets over hun ervaring met fotografie en hun motivatie. Iedereen was vooraf gevraagd om foto's mee te brengen en dat betekende dus dat er nogal wat materiaal op het bord werd gezet. We weten wat dat inhoudt, de avond is dan (te) kort. Overigens zat er heel mooi werk tussen! Enkelen hebben al heel wat jaartjes gefotografeerd.

Ook gisteravond werd weer duidelijk dat je voor een goede foto niet speciaal een spiegelreflex hoeft te hebben. Techniek is handig maar het is de creativiteit die er toe doet.

In de pauze, tussen het bespreken van de foto's door, hebben we deze groepsfoto gemaakt. Hiervoor werden twee nieuwe flitsstatieven met paraplu's van de fotokring ingezet. Het was een fijne avond en er hing een goede sfeer. Chapeau! Vooral voor Kristel die op een fantastische manier het spits heeft afgebeten.

Alle nieuwe leden worden uitgenodigd om deel te nemen aan dit blog en zullen hiervoor worden uitgenodigd. We zijn benieuwd naar de eerste berichten!

zondag 8 februari 2009

Toezicht tijdens een dressuurwedstrijd in manege van Vlerken



In manege van Vlerken in Someren vanmorgen wat foto's gemaakt van verschillende situaties. Het licht was niet denderend, we hebben ons in de mange zelf dan ook beperkt tot enkele platen. Hier een van de mannen die toezicht hield tijdens de wedstrijden die er op dat moment gereden werden.

donderdag 5 februari 2009

Brabantse dagbladen lanceren provinciale fotowedstrijd


EINDHOVEN – Klik-klik. Onder die naam gaan de Brabantse dagbladen BN/De Stem, Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad de komende maanden op zoek naar de beste amateurfotografen van hun eigen regio, en vervolgens naar de beste van de provincie.

De regionale voorrondes starten zaterdag 7 februari en hebben een looptijd van ruim drie maanden. Gedurende die tijd worden deelnemers uitgedaagd via de website van de drie titels foto’s in te zenden aan de hand van een vijftal opdrachten.

Nadat per regio de beste amateurfotografen zijn gekozen door een vakkundige jury, gaan deze door naar de grote Brabantse finale. Daarnaast loopt ook de strijd om publieksprijzen, via stemmen van bezoekers van de websites. Er zijn in beide categorieën vele mooie prijzen te verdelen.

Klik-klik is bedoeld als een podium voor amateurfotografie, een genre dat door de opkomst van digitale fotografie een sterke bloei beleeft. De organiserende krantentitels hebben dat de afgelopen jaren aan den lijve ondervonden, met vele succesvolle fotoacties onder lezers. Met de nieuwe fotowedstrijd willen ze daar in een meer passende omgeving op voortborduren.

Voorronden en opdrachten
1. Stad en dorp 7/2-1/3
2. Avond 2/3-22/3
3. Natuur 23/3-12/4
4. Mensen 13/4-3/5
5. Vrije opdracht 4/5-24/5

Prijzen:
Juryprijzen
voorronde: 15 CityFoto-waardecheques van 250,- voor de winnaars
finale: 3 CityFoto-cheques van 1000, 500 en 250 euro (nrs. 1-3

Publieksprijzen:
voorronde: 45 digitale fotolijstjes voor alle nummers 1 t/m 3
finale: laptop (merk: Acer) voor de winnaar

naar wedstrijd

dinsdag 3 februari 2009

Someren, vanmiddag.




Toevallig kwam ik uit bij de sloop van café Lambiek en nog toevalliger was er op het Wilhelminaplein een ludieke bijeenkomst van de leden van het Nederlands Studenten Orkest die zich presenteerden aan B & W. Helaas gingen ze snel naar binnen, maar deze drummer kon ik nog vastleggen. Ad