zaterdag 31 januari 2009

WIE WEET WAAR DIT IS?


Vandaag ben een dagje weggeweest voor een informatiedag over klimaatneutrale wereldwinkels.
Op weg naar huis was ik blij mijn fototoestel bij de hand te hebben, want het licht was mooi en de omgeving veelzeggend. Ik ben er al tientallen keren langs gekomen, maar had het nog nooit gezien.
Voor de zekerheid: het is niet in Someren!

vrijdag 30 januari 2009

zondag 25 januari 2009

nog wat Someren


Gisteren zijn Jef en ik nog 's een paar uurtjes onderweg geweest in Someren. Af en toe een waterig zonnetje. We zijn 's op de buurtbus gesprongen. Paar haltes meegereden. Vandaag helemaal leeg van Ziekenhuis Deurne naar ziekenhuis Geldrop. De vrijwilliger op de bus rijd dit ritje op zaterdag eens in de drie maanden. Door de week is het drukker weet ie te melden. Viel niet mee om tijdens het gehobbel nog wat foto's te maken.

zaterdag 24 januari 2009

Gezien bij de Lisse...


Het moet wel duwen en dringen zijn geweest bij de fotovertoning.

Deze toegangsdeur heeft het niet helemaal overleefd. Idee om de oudjes toch een scootmobielexamen te laten afleggen ?? Ad

woensdag 21 januari 2009

De Lisse, afspraak nagekomen.


Vorig jaar hebben Mathy en ondergetekende een serie foto's gemaakt in De Lisse (Asten). Dit in het kader van de Martien Coppens prijs welke het onderwerp "Tafelen" had. Hiervoor zijn we 2 keer in De Lisse geweest om de bewoners te fotograferen terwijl ze de middagmaaltijd gebruikten. (zie blogs: project Coppens). We hebben afgesproken dat we de foto's zouden komen laten zien. Vanwege de drukke activiteiten eind 2008 in De Lisse is de datum hiervoor opgeschoven naar vandaag. Ik had van de foto's een rustige slideshow gemaakt met muziek eronder. Lang niet alle bewoners die we hebben gefotografeerd waren komen kijken. Ons is verteld dat dit o.a. aan het feit ligt dat veel bewoners tegenover De Lisse in aanleunwoningen wonen. Blijkbaar komen ze als het donker is niet meer op straat en blijven ze lekker thuis bij de TV. Maar aan de reacties van de aanwezigen konden we opmaken dat degene die het niet hebben gezien vanavond écht iets hebben gemist. Wie weet komen we nog een keertje terug om deze mensen meteen na het middageten de slideshow nog een keer te laten zien. Dat we nog eens terugkomen om de bewoners te fotograferen is eigenlijk zo goed als zeker. Maar dan in een andere omgeving dan tijdens het eten.

dinsdag 20 januari 2009

De gulden snede, regel van derden of diagonaalmethode



Ik kwam in een focus van vorig jaar drie varianten of interpretaties van de gulden snede tegen. Het zou dan gaan om de gulden snede, de regel van derden en de diagonaalmethode(?). Die laatste kende ik niet. Voor dat je in verwarring geraakt, onder de titel van dit bericht zit een link naar de website van Edwin Westhoff, de www.diagonaalmethode.nl.

De Diagonaal Methode in Adobe Photoshop Lightroom

In Adobe Photoshop Lightroom zit een cropfunctie onder het pull down menu "view". Onder "Thirds" (Regel van Derden) staat "Diagonal": dit is de Diagonaal Methode. De vier lijnen van de Diagonaal Methode worden aangepast aan de grootte en de verhouding van de foto.

Werkwijze: (eerst een foto importeren of selecteren en de "Develop" mode - rechtsboven - activeren)
1. Ga naar "View" (één van de pull down menu's)
2. Click op "Crop R" (het crop gereedschap is nu geactiveerd - je ziet twee haken op de regel onderin het scherm)
3. Ga opnieuw naar "View" en dan naar "Crop Guide Overlay"
4. Kies voor "Diagonal" (andere mogelijkheden zijn Golden Ratio/Gulden Snede, Golden Spiral/Gulden Spiraal en Triangle (afgeleide van de Regel van Derden).

Met het cropgereedschap kan je de foto verkleinen, versmallen, draaien, enz., waarbij de Diagonalen continu aangepast worden aan het nieuwe formaat. Je kunt op deze manier dus een foto zeer snel bijsnijden.

zaterdag 10 januari 2009

Mooi hé, die kou.


Deze week is het toch wel uitzonderlijk mooi. Het begin van de week was nog niets vergeleken met nu. Sinds de mist zijn vocht heeft achtergelaten op de bomen en struiken is het écht winter. En het fijne is dat de zon er geen vat op heeft, het blijft dus prachtig. Wat zullen er weer veel foto's worden gemaakt.
klik op de titel boven de foto voor meer foto's.

Het blijft winteren...


maandag 5 januari 2009

zondag 4 januari 2009

Winter




Lopend langs de visvijver heb je dit keer de mogelijkheid om het watervlak te betreden. Waar je normaal moet afhaken omdat het water een barriere is, kun je nu overal naartoe lopen. Dat opent een nieuwe wereld waarin ik bijgaande foto's heb kunnen maken. ad

Schaatspret



De afgelopen dagen hebben we natuurlijk allemaal fantastisch kunnen genieten van het mooie schaatsweer. Eindelijk op natuurijs. Het was gisteren erg mooi licht om te fotograferen op het moment dat de mist wat opgetrokken was. Hier een plaatje van een van de vennen gelegen in de bossen van de gemeente Someren.

vrijdag 2 januari 2009

Winter wonderland in Kasteeltuinen Arcen

In de Kasteeltuinen in Arcen - Velden zijn nog tot 4 Jan. (dus nog héél even!) de tuinen tot savond 9 uur geopend. Het hele park is uitgelicht met fakkels en sfeer verlichting. Hier heb ik vanavond toch wel een aantal leuke foto's kunnen maken!

Voor de liefhebbers: Dit is nog tot 4 jan. en de entree kost 14,00 euro. (mits je geen jaar kaart hebt) Volgend jaar is het weer vanaf begin December.


Jongeren Ontmoetingsplaats Someren opgeblazen...







Op woensdag 31 december is de Jongeren Ontmoetings Plek aan de Witvrouwenbergweg in Someren afgebrand.Volgens getuigen is de brand ontstaan door zeer zwaar vuurwerk. Er gaan geruchten dat er een filmpje van gemaakt is. De daders schijnen daarbij onherkenbaar te zijn.

Van: CarpachioDuGarnal uit Someren-Eind:



Nitraat onder brug asten/someren


Hufterproof:


Cobra 6 achter Verkeersbord zeilberg deurne