maandag 27 oktober 2008

Gezelschap !!


Na de bladblazers ontmoet te hebben kwam in een speeltuintje terecht aan de Van Gijselstraat.Ik kreeg meteen gezelschap van een poes die duidelijk meer geinteresseerd was in mijn broekspijpen dan in het poseren voor een leuke foto. Wel voortdurend kopjes geven, maar stilzitten, ho maar. Toch is het me een paar keer gelukt om het beest vrij aardig op de plaat te krijgen. Toen, even plotseling als ze was gekomen, was ze weer tussen de struiken verdwenen.Ad

zondag 26 oktober 2008

Verbinding verbroken ...


Vanmorgen had ik even tijd om een kort bezoek te brengen aan Someren. Ik trof daar een 'aard'-ige situatie aan. Of dit communicatie 'op z'n Zummers' is, weet ik niet! Alles bij elkaar wel een mooi beeld.

zaterdag 25 oktober 2008

Project Someren





Vanmorgen weer lekker met onze hobby bezig geweest. We zijn uitgezwermd naar alle kanten. Er was mooi licht en onderwerpen genoeg. Benieuwd naar de resultaten... Johan en ik staan er weer eens niet op, maar dat maken we nog wel goed.

dinsdag 21 oktober 2008

Someren



Gisteren mijn eerstre portret van "d'n Summerse mens"gemaakt.

Voor meer Somerse foto's kijk op

http://projectsomeren-hans.blogspot.com

Hans W

zondag 19 oktober 2008


Kasteel in de ochtendmist

Even het bos inlopen en je ziet de mooie herfstkleuren.
En dan natuurlijk een foto maken.

Het kunstwerk onthuld



Het kunstwerk heeft nog een drietal subs op het dak zitten. De eerste twee links, de derde rechts, nog wat hoger. Deze werden meteen na de onthulling van het grote kunstwerk uit de doeken gedaan...

Speech voorafgaand aan de onthulling van het kunstwerk

De kinderen van de kunstenaar...



Tijdens de onthulling zag ik de kinderen van de kunstenaar... net op tijd om deze uitdrukking vast te leggen

zondag 12 oktober 2008

De Peel


Hey vrienden,

Hier ook een "Peel Plaatje" !

GRTN RMN

Het Someren project


Iedereen is nog in de ban van de mooie peelwandeling van afgelopen zaterdag, of nog aan het bekomen van de erg mooie presentatie van de mens werk foto's die we vrijdag in Deurne hebben geopend. Laat me die roes even verstoren met de volgende opdracht die voor ons ligt. Daar moeten we de neuzen ook nog dezelfde kant op zien te krijgen. Ad is al op pad geweest. Peter M. heeft op de kermis al wat gemaakt. Ik heb mijn spits afgelopen vrijdag afgebeten.
Op http://picasaweb.google.nl/stevpeer/ProjectSomeren2009# staan die eerste resultaten. Vingeroefeningen. D'r is een hoop te maken volgens mij.Naar de foto's

zaterdag 11 oktober 2008

stilleven met bramen


gewoon een mooi plaatje, ad

Pareltjes


Het dilemma vanmorgen, welke lenzen gaan vandaag mee. Om niet al teveel mee te hoeven sjouwen heb ik de keuze gemaakt om de tele- en macro lenzen mee te nemen. Heb ik de macro erop staan komen er van allerhande vogels voorbij vliegen en staat de tele erop komen we de prachtigste paddestoelen tegen. Op een gegeven moment alleen nog maar de 50mm macro gebruikt. Het kleine is soms nog interessanter dan de grotere objecten. Hier een stukje spinnenweb, omgezet naar zwart/wit.
Meer foto's op mijn blog http://petermaas.blogspot.com/

Fotograferen in de Peel - 2


Wat was dat een lekkere wandeling! Met nog mooi weer en een fraaie rustige natuur erbij!

Fotograferen in de Peel



Dat was dus weer dik genieten vanmorgen!

donderdag 9 oktober 2008

Rabotaart



Vandaag is er een erg grote taart bezorgt. Van wie deze afkomstig is werd pas duidelijk na het openen van de doos. Dit is een leuke surprise van de Rabobank.
Ik vraag me wel af of deze voor alle fotografen samen is van de kalender, hij is nogal groot, vandaar.

zondag 5 oktober 2008

Someren




Vrijdagmorgen ben ik op goed geluk naar Someren gereden om een indruk te krijgen van zaken die de moeite waard zijn. Eerste stop bij het kassengebied aan de Hoge Akkerweg, vandaar naar Waterdael 3. Op beide plaatsen heb ik gefotografeerd. Vooral de gekleurde kabelhaspels op het nieuwe bouwterrein daagden me uit.


Toen ben ik achter een gemeentewagen aangereden en kwam op de werf. Aanmelden was het eerste wat ik deed, even uitleggen wat de bedoeling was en ik kon aan de slag. Inspirerend gebied, vooral als je van details houdt.


Twee voorbeelden plaats ik hierbij, als eerste aanzet om te komen tot meer. ad

zaterdag 4 oktober 2008

Paddestoelentijd



Even op buienradar kijken of er regen komt...nee voorlopig geen regen. Warme jas aan en op paddestoelenjacht in de Lieropse bossen. Aanvankelijk dacht ik dat het beter was om over enkele weken terug te komen omdat ik niets kon vinden. Maar dat werd later ruim goed gemaakt. Ik weet(bijna)geen benamingen van paddestoelen dus kan ik niet vertellen welke soorten ik ben tegengekomen. Maar deze eerste wandeling heeft toch enkele leuke plaatjes opgelevert zoals deze.