dinsdag 30 september 2008

Someren kermis.




Bij avond, tussen 8 en 9, hangend en steunend op de omheining bij de vliegtuigjes, kon je de meest fantastische foto's maken. Kleur, licht, beweging, alles was voorhanden. ad

zondag 28 september 2008

Zondagmiddag


Een zondagmidagje in de zon, een eierdoos, een paar gekleurde houtsnippers en je krijgt het volgende. Gefotografeerd met close voorzetlens, vergrotingsfactor 3.
Hans Wasmus

Fotoproject Someren



Vanmorgen een begin gemaakt met het fotoproject gemeente Someren. Mijn bijdrage is beperkt tot het fotograferen in de weekenden. Een concreet beeld vormen van wat te fotograferen is het moeilijkst. Maar toen ik gisteren de mail las van Peter S. dacht ik meteen aan de zondagochtend tijdens Someren kermis. Dan komen in de vroege morgen enkele gemeentewerkers de rotzooi wegwerken die het kermisvierende publiek achterlaat. Er hoeven niet veel prullenbakken worden geleegd, alles ligt op de grond. Al vroeg komt een mevrouw zoeken naar de portemonnee van haar zoon, deze was hij kwijt geraakt gisteravond. Er zat o.a. een nieuwe OV jaarkaart in, een toegangspasje voor school en 2 bankpasjes. Je moet wel erg veel geluk hebben als die nog boven water komt. Maar nog geen half uur later vondt iemand van de gemeentewerkers deze portemonnee in een afvalbak, zonder briefgeld maar met alle pasjes er nog in. De mevrouw zelf vond tijdens haar zoektocht een andere portemonnee en een mobiele telefoon.

maandag 22 september 2008

Nominatie


Bijgevoegde foto is door de jurie gekozen als winnende foto van de maand juli. Apetrots natuurlijk !! ad

zondag 21 september 2008

Een kleine aanvulling ...


... op de eerste selectie is op zijn plaats met deze foto, die een iets vollediger beeld geeft van de meer of minder actieve deelnemers!

Nagenieten Fotoweekend



Afgelopen weekend was geweldig. Het resultaat was zo op het eerste oog, niet onverdienstelijk. Er is weer veel geleerd. Zaterdagavond werden de resultaten verzameld. Iedereen moest na een quickscan een 3 tal foto's selecteren. Deze selectie werd getoond m.b.v. lightroom en een beamer op een geïmproviseerd projectiescherm. De avond kreeg een aardig vervolg. Op enig moment leek er sprake van een drietal workshops. We zijn benieuwd naar de overige foto's. Voorlopig moeten we het doen met deze preview. Zie onderstaande link

Naar de selectie van zaterdagavond

vrijdag 12 september 2008

even voorstellen...


Hey fotovrienden.

Mag ik jullie mijn nieuwste model voorstellen!

Dit is Norah ze is geboren op 12 september 2008.

Groetjes Ramon!

dinsdag 9 september 2008

Voor op de slaapkamer.


Het zit er weer op, de WK Motorcross in Lierop editie 2008. Op enkele buien na op zondag was het weer een geweldig weekend. Meteen na de prijsuitreiking wordt dan al weer begonnen met opruimen. Deze jongeman zag een reclameposter en stelt zijn buit veilig. Voor op mijn slaapkamer zegt hij. Nou, ik hoop dat jou mamma het ook een leuke poster vindt. Veel plezier ermee manneke...

woensdag 3 september 2008

Fotowedstrijd Zomerlezen 2008 gewonnen



Het weinige wat we op vakantie hebben kunnen doen heeft toch nog iets opgeleverd! Carolien, onze dochter, doet altijd graag mee aan fotowedstrijden. Heeft dus weer eens iets ingezonden. De foto werd gemaakt in onze vakantiewoning nabij Carcasonne (Zuid-Frankijk). Daar is hier natuurlijk weinig van te zien, maar levert voor ons wel een leuke herinnering op.

De foto werd verkozen tot het mooiste zomerse en of sportieve leesmoment. Vooral de compositie en de kleurstelling spraken de bibliotheek Helmond-Peel aan. Binnenkort op een billboard van de openbare bibliotheek?