woensdag 28 mei 2008

Samen op de plaat tijdens de fotoshoot



Vandaag weer even wat tijd gevonden om een tweetal portretten te bewerken met het boek in de hand. Het belangrijkste was wel dat de glanslichtjes, ofwel de hotspots in de gezichten niet meer zichtbaar waren. Op de zaterdag dat wij hebben gefotografeerd was het gewoon erg warm op zolder. Dat vertaald zich onmiddelijk.

Zelf ben ik er wel weer tevreden over. Het kost even tijd, en het blijft opletten. Je doet snel teveel waardoor het onnatuurlijk wordt. Okee oordeel zelf.

donderdag 22 mei 2008

Het normale leven..


Zo is ieder weer met twee voeten op de aarde aangeland.

Voor mij is dat de "tuin zonder naam" .

woensdag 21 mei 2008

Weer aan het werk


Na enkele weken van vele vrije dagen, veel fotograferen en exposeren is het normale werkzame leven weer begonnen. In Breda bij Het Turfschip is het voor ons (mijn collega en ik) bijna gedaan. Ons werk zit er op en gaan binnenkort weer naar een nieuwe bouwput. Vandaag werd er een begin gemaakt van het afbreken van de torenkraan van mijn collega. Nu er mensen rondlopen boven op de kraan kun je mooi zien hoe de verhoudingen liggen. Misschien zie je het nog niet op het eerste gezicht omdat deze foto wat klein op het blog staat. Maar na even zoeken moet je toch een manneke kunnen vinden, zo niet, dan even op de foto klikken voor een groter formaat.
Deze foto heb ik met mijn compact cameraatje gemaakt vanuit mijn werkplek.



Liep zomaar een kerk binnen en bij trap naar de spreekstoel werd ik geinspireerd door lichtval en vormen. Hier het resulataat.


dinsdag 20 mei 2008

Jimmy Kets



I n s p r a t i e:
Kwam deze belgische fotograaf op het spoor: Jimmy Kets vanaf het blog kun je ook naar zijn site. Dat geeft een wat beter beeld van de kwaliteiten van deze fotograaf.

zaterdag 17 mei 2008

Fotoshoot en nabewerking




Deze week Hans op bezoek gehad en als demonstratie "even" een foto van zijn dochter iets bewerkt om deze een glamourachtige look te geven.
Ik wil best wel uitleggen wat ik precies heb gedaan maar ik denk dat het niet zo makkelijk is uit te leggen hier via het blog zodat het ook nog te begrijpen is.
Maar ik kan wel laten zien wat het verschil is met het origineel.
Je ziet niet veel verschil?
Klik dan eens op de foto voor een groter formaat.

zaterdag 10 mei 2008

Fotoshoot-dag




Vandaag hadden we de fotoshoot-dag. Iedereen die wilde werd vandaag in de gelegenheid gesteld om gratis foto's te laten maken. In "De Brouwerij" hadden we maar liefst 3 geimproviseerde fotostudio's opgesteld waar vele, vele foto's zijn gemaakt. Wie meer foto's wil zien kan kijken via de aangemaakte link op de site van Beeldhoek.

opening clubtentoonstelling



Dan is het eindelijk zover, vrijdagavond, de openingsavond van de club tentoonstelling. Veel werk is er verzet om zover te komen maar het resultaat mag er zijn. En dan is de opening op een moment dat het buiten 28 graden is. Lekker om op het terras te zitten of om te BBQ-en. Maar gepland is gepland dus wij gaan door, met als resultaat een gezellige avond die we na het bezichtigen van de tentoonstelling tot laat in de avond op het terras hebben voortgezet. Morgen verder met de fotoshoot dag.

zondag 4 mei 2008

Eindelijk lente


Eindelijk is het weer zover, de lente laat zich nu echt zien.
De zon schijnt en we kunnen zonder jas naar buiten. Bij veel fotografen begint het weer te kriebelen, de natuur lokt. Vele macro fotografen zoeken de kleine beestjes op en de bloemen liefhebbers schieten ettelijke gigabytes aan kleurige bloemen bij elkaar. Geniet ervan........