vrijdag 30 november 2007

Op leven en dood.


Door het raam gezien.....


Even een moment van onoplettendheid en je zit vast aan de kleverige draden van een web. Dat overkwam deze vlieg. Goede raad is duur en je doet al het mogelijke om los te komen. Het resultaat is vaak dat je steeds meer verstrikt raakt in dat web en uiteindelijk het onderspit delft.Deze vlieg, een stevige jongen, gaf zich niet zomaar gewonnen en met snelle bewegingen van vleugels en poten leek het soms of ze erin zou slagen los te komen. Ondertussen bleef de spin op gepaste afstand de situatie overzien, soms wat dichterbij, dan weer wat op de achtergrond. Ze kwam er niet toe om de vlieg helemaal in te wikkelen in spinrag om hem dan als voedselpakketje te bewaren voor slechtere tijden. Misschien was de prooi toch te groot.

Wat doe je als kijker in zo'n geval ?

Denk je: Dit is de natuur en die moet je zijn gang laten gaan of grijp je in en geef je dat beest zijn vrijheid terug. Ik heb gekozen voor het laatste, heb het raam opengemaakt en het beest los gemaakt. Die had het voor deze keer overleefd. Ad

Op leven en dood.



Door het raam gezien.....


Even een moment van onoplettendheid en de vlieg zit vast in een web. De spin zit het op een afstandje aan te zien.


Het wordt een strijd op leven en dood, een gevecht dat de vlieg zeker gaat verliezen want de kleverige draden doen waarvoor ze zijn gemaakt. En dat is de vlieg vasthouden totdat de spin zijn prooi inkapselt in een net van draden en zo een voeedselpakket overhoudt voor moeilijke tijden. Ik heb het een tijdje aangezien en gedacht wat je in zo'n situatie moet doen. De natuur gaat z'n gang en dat moet je zo laten of grijp je in en geef je dat beest zijn vrijheid terug.


Ik heb gekozen voor het laatste, heb het raam opengedaan, de vlieg losgemaakt en gekeken hoe ze haar vrijheid tegemoet vloog. ad

maandag 26 november 2007

Foto individueel



Aanvulling op het e-mailbericht van afgelopen zondag.

De Bilt, zondag 25 nov.

Samen met Sjef zijn we om half negen vertrokken en in De Bilt aangekomen ontmoetten we Johan. Hij kwam vanuit Amsterdam. Voor Johan en voor mij was het een bekend ritueel, maar voor Sjef was het nieuw. Een ruime, goed gevulde zaal met naar schatting 150 mensen die vanuit het hele land naar De Bilt waren gekomen. De organisatie was voor het derde jaar gedaan door fotoclub Delft. De drie juryleden bespraken om beurten de foto's die werden vertoond op een groot scherm. Voor het bespreken van in totaal 60 foto's was anderhalf uur uitgetrokken. Net voor de pauze was rayon Brabant Oost aan de beurt. Het was voor ons een verrassing toen de namen van 2 clubleden op het scherm verschenen. Mathy was bekend, Peter kwam er bij op plaats 3. Een mooi resultaat dus. Tussen onze 2 mensen zat een clublid van Optica. Een succes voor Peelland.

Na de pauze werden de foto's van de aanwezige inzenders besproken. Net voor drie uur werd de middag afgesloten en kon ieder zijns weegs gaan.

Weverijmuseum


Een interessante plek om op zaterdag of zondag rond te wandelen.

Als je van details houdt, dan is dit een ideale plek om te fotograferen.

Tuin zonder naam


Gevonden in Liessel aan de Astensedreef.

Voor mij een inspirerende plek om foto's te maken. Frank is de beheerder en heeft graag dat bezoekers zich eerst aanmelden.

kijk op www.tuinzondernaam.nl

zondag 25 november 2007

leerzame foto week

Deze week stonden enkele dagen in het teken van de fotografie.

Eerst op donderdag de goed voorbereide techniekavond verzorgt door Peter S. en op zaterdag vol verwachting naar de Zoom-experience geweest in Utrecht.

Maar de verwachtingen vielen wel wat tegen daar in Utrecht, er werd aangekondigt dat je volop zou kunnen fotograferen, modellen, shows, demonstraties enz enz. Maar ja, als daar honderd? fotografen rond 1 model staan heb ik geen zin om me daar ook nog eens tussen te wringen. Dus bekijk je maar vanaf een afstandje hoe daar voornamelijk cannoniers en nikonners gretig proberen het model zo dicht mogelijk te benaderen.

Maar ik kwam ook daar naar toe om een andere reden, ik wilde wel even de nieuwe Olympus E-3 proberen. Nu had ik geluk dat het bij de Olympus stand niet zo druk was en kreeg ik de gelegenheid om mijn geheugenkaartje in de E-3 te stoppen en enkele foto's te maken. Nu wil het zo zijn dat alle vertrouwde knoppen anders geplaatst zijn of zelfs helemaal verdwenen zijn en dan valt het niet mee om even "snel" een reeks foto's te maken. De camera heeft een ingebouwd stabilitatie-systeem en de iso waarden kunnen hoog worden opgeschroeft getuige bovenstaande foto.

Fotogegevens: 14mm iso1600 1/25sec bij f4.0 (klik op de foto voor een grote versie) Er is niets aan de foto veranderd behalve croppen om een storende verkoper aan de rechterzijde weg te werken en als eerbetoon aan de zw/w uitleg van Peter S. de foto omgezet in zw/w.

Toch nog maar eens in een fotozaak de camera eens uitgebreid aan de tand voelen, dat gaat ietsje rustiger dan op een fotobeurs.

LICHTSTAD 51 tentoonstelling 2 december


Fotoclub Lichtstad 51 houdt dit jaar haar tentoonstelling in de Openbare Bibliotheek Eindhoven (in het gebouw De Witte Dame). De opening vindt plaats op zondag 2 december 2007 om 15.00 uur in het bibliotheekcafé. Naast een groot aantal foto’s in passepartout laat L51 ook werk zien op LCD-schermen. Elk jaar wordt een fotokalender uigegeven. Een deel van de tentoonstelling laat foto’s zien die gekozen zijn voor de kalender van 2008.

Lichtstad 51 telt ongeveer 60 leden. Het merendeel heeft zich aangesloten bij een van de werkgroepen: kleine groepen van 6 tot 12 leden die zich onder leiding van een mentor met een speciale tak van de fotografie bezighouden. Dit seizoen zijn binnen Lichtstad 51 de werkgroepen Portretfotografie, Nieuwe Fotografie en de werkgroep Kalender actief. Tijdens de tentoonstelling is werk te zien van zowel de werkgroepen als van de overige clubleden.

De tentoonstelling is te bekijken van 2 december tot en met 16 december tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 20.00 uur. Zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Zie ook: www.lichtstad51.nl

zaterdag 24 november 2007

techniek avondje voor herhaling vatbaar?

Afgelopen donderdagavond hebben we ons derde avondje over fotografische techniek en het gebruik van photoshop doorstaan. Begonnen zijn we met een avond over beeldopbouw, en de de vraag; hoe komt het dat een foto overbrengt wat ik er in ervaar? Door die bijeenkomst leidde Jo ons heen. Daarna heeft Peter Maas een inleiding verzorgd in de basisprincipes van photoshop. Donderdag ging het dus over het maken van een zwart-wit foto in photoshop. Ik heb gemerkt dat het uitleggen minstens zo moeilijk is als het snappen. Voor je het weet zit je ook op zijsporen die uitmonden in het moeras van "iedereen weet een beetje maar niet precies". Ik ben benieuwd hoe het bevallen is. Willen we van deze avonden in het komende jaar ook weer werk maken? Moet het dan anders?

Laat eens horen!

vrijdag 23 november 2007

Fototentoonstelling Fotoclub ‘LUCIFER’


Uitnodiging voor de jaarlijkse fototentoonstelling van Fotoclub ‘LUCIFER’ uit Vessem die gehouden wordt van: woensdag 26 december t/m zondag 30 december 2007. De openingstijden zijn van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is vrij. De tentoonstelling bestaat uit een honderdtal foto’s, waarbij zowel individuele inzendingen te zien zijn, als foto’s rond een thema, dit jaar is dat:‘BEWEGING’. Bovendien is er in de grote zaal ook een beamershow met werk van de leden. De expositie wordt als vanouds gehouden in: Gemeenschapshuis ‘D’n Boogerd’ te Vessem.

Op VRIJDAG 28 december om 20.00 uur vindt de traditionele avond plaats, waarop leden van alle regio/rayonclubs worden uitgenodigd om onder leiding van een gastspreker kritisch naar de foto’s te kijken. Dit jaar hebben we HANS ZOETE, jarenlang foto-consulent en nu directeur van museum ’t Slot in Veldhoven, bereid gevonden die taak op zich te nemen. Het belooft dus een zeer boeiende en interessante avond te worden, waarvoor wij ook u van harte uitnodigen.

Kiekus 27-12-07 HDAV Internationaal !

Op 27 december aanstaande organiseert Fotoclub Kiekus uit Wanroij een avond met internationale HDAV-presentaties. HDAV producties zijn digitale Audiovisuele presentaties, waarbij door de juiste mix van van beeld en geluid een heel nieuwe beleving ontstaat. De vaak gehoorde kreet 1 en 1 is 3 is hierop dan ook zeker van toepassing.

Willem van den Berg, vermaard auteur op dit gebied, presenteert op deze avond een groot aantal HDAV-producties die nog niet eerder in Nederland zijn vertoond. Deze producties zijn afkomstig van diverse buitenlandse auteurs die hun productie hebben vertoond op buitenlandse festivals. Willem van den Berg, die gerust een autoriteit genoemd mag worden op het gebied van diaporama’s en HDAV-producties wordt regelmatig gevraagd om zitting te nemen in de jury van een internationaal festival op dit gebied.Hiernaast is hij ook regelmatig inzender van een productie naar nationale en internationale festivals. Vanuit deze posities, jurylid, deelnemer of bezoeker van buitenlandse festivals, heeft Willem met vele buitenlandse auteurs kennisgemaakt. Met hun toestemming laat hij nu eenmalig een selectie van hun HDAV-producties zien. Deze avond heeft een erg interessant programma dat niet alleen laat zien wat er zoal in het buitenland geproduceerd wordt maar vooral ook interessant is door de diverse invalshoeken en mogelijkheden van een HDAV-productie. Het deskundige commentaar bij de series, door Willem, maakt deze avond niet alleen tot een kijkgenoegen maar ook leerzaam en inspirerend. Kortom, een unieke avond die U niet mag missen.

Locatie van deze presentatie is: Het Wapen van Wanroij, Kwikstraat 6 te Wanroij. Aanvangstijd 20.00 uur. Zaal open 19.30 uur. Toegangsprijs voor deze avond bedraagt € 7,50 (aan de zaal). Voorverkoop €5,00. Kaarten zijn te reserveren via de link op de homepage: www.fotoclubkiekus.nl Het aantal plaatsen is beperkt.

Vooraankondiging Martien Coppensprijs 2008


Beste collega fotografen,

vanmorgen bij de post een vooraankondiging van de nieuwe Martien Coppensprijs. Deze speciale vooraankondiging ontvangen we omdat onze fotokring in het verleden ook al werk heeft ingezonden. Het leek de organisatie wel zo aardig om ons op voorhand op de hoogte te stellen van het nieuwe thema voor de wedstrijd: TAFELEN

Naar: www.amateurkunst.net

De Martien Coppens Prijs 2008 is een prijs voor documentaire fotografie door amateurfotoclubs, fotowerkgroepen en cursusgroepen van Centra voor de Kunsten in Nederland. Deze prijs is ingesteld om de documentaire fotografie door amateurfotografen te stimuleren. Daarbij wil men vooral de rol van de clubs en cursusgroepen honoreren. Deze in Nederland unieke fotowedstrijd wordt eenmaal per twee jaar uitgeschreven.

Het Brabants DialectenFestival in Lieshout -de geboorteplaats van de fotograaf Martien Coppens (1908-1986)- stelt iedere twee jaar het thema vast; ditmaal is het 'Tafelen' geworden. Fotoamateurs in clubs en cursussen zijn uitgenodigd om in groepsverband 'Tafelen' in beeld te brengen. Hoe tafelen bijvoorbeeld kampeerders, bejaarden, kleuters, immigranten, soldaten, studenten, koningen en keukenprinsen, armoedzaaiers en kosmopolieten? Wat trekken ze aan, hoe dekken ze de tafel, waar doen ze boodschappen, en wat gebeurt er aan tafel nog meer dan eten en drinken? En dan nog: wie doet de afwas, wie betaalt de rekening en wie blijft er met de scherven zitten? Kortom: genoeg te vertellen over Tafelen in Nederland, anno 2008.
Maak met minimaal twee fotografen een fotoserie uit het werkelijke leven, documentair dus, van vijf foto's, en geef zo jullie visie op een 'Tafelen'.

Denk er al vast eens over na, volgende week tijdens de clubavond hebben we het er verder nog over. Vergeet uiteraard ons andere project niet: "mensen aan het werk" !

Groeten en een fijn en fotografisch weekend!

maandag 19 november 2007

Bij de visafslag in Hamburg


Gisteren was ik bij de wekelijkse vismarkt in de haven van Hamburg. Niet dat ik daar nou zo vaak kom, maar mijn broer die daar woont, was vader geworden. Uiteraard had ik mijn camera bij me. Zat daar een man, min of meer voldaan op een bankje. Ik knoopte een gesprek met hem aan. Hij had net een visje gegeten. Aan het eind van de markt schiet er nog wel eens wat over. Hij zat nu nog wat na te genieten en vond het prima dat ik hem daar zo fotografeerde. Dit was mijn eerste foto. Er volgden er meer. Mijn lens naderde zijn gezicht tot op 30 centimeter. Zelden een man meegemaakt die zo onberoerd in de lens bleef kijken. Op de foto. Niet iets om je druk over te maken. Die dag had hij tenminste goed gegeten, de rest van de week moet hij nog maar zien...

Mijn eerste bijdrage aan de blog


Hier meldt zich een onervaren blogger. Maar door het te doen, leer je het snelst!

Leuk initiatief dit blog, ik kijk geregeld naar de nieuwe berichten.

Voel me inmiddels als nieuw lid al aardig thuis bij de FK De Beeldhoek. Met name prikkelt hetgeen ik hoor en zie op de avonden mij om zelf ook aan de slag te gaan met zaken zoals bijv Photoshop. Ben ook weer aktiever met alles bezig dat met fotografie te maken heeft.

Ik ga ook weer meer op pad om foto's te maken en een bestand op te bouwen van foto's met voldoende pixels om tzt ook eens met flinke vergrotingen te kunnen werken.

Kortom: mijn "fotoplezier" is er ernstig op vooruit gegaan.

De bijgaande foto maakte ik jl woensdag tijdens een IVN-wandeling in het gebied de Banen, bij Nederweert.

maandag 12 november 2007

Foto Individueel, prijswinnaars bekend



Vandaag in mijn mailbox:

Afgelopen zaterdag heeft de jurering van Foto Individueel plaatsgevonden. De prijswinnaars zijn bekend. Wij zouden het op prijsstellen wanneer u, als een van de prijswinnaars, op zondag 25 november in De Bilt aanwezig bent. Groet, Theo van der Heijdt

Tja dit vind ik natuurlijk erg leuk! Ik weet niet waar ik geeindigd ben, maar hij is in ieder geval opgevallen. Het blijft natuurlijk nog even spannend, maar voorlopig ben ik wel in mijn nopjes met dit bericht. Ik plaats hierbij de foto met de toelichting, omdat ik er helaas, mijn moeder wordt 78 die dag, niet bij kan zijn.

Voor de achtergrond van de foto deze info:
De foto werd afgelopen zomer door mij gemaakt in Toscane Italie, in het stadje Pisa. Voordat je het binnenplein op gaat waar de ´scheve toren van Pisa´ en andere bezienswaardigheden staan, bevinden zich daar allerlei stalletjes en breek je bijna de benen over mensen die je gevraagd en ongevraagd allerlei spullen aanbieden. Zo staan er tussen de autochtone handelaren ook nogal wat mannen vermoedelijk afkomstig uit Afrika. Sommigen van hen zijn het handelen duidelijk gewend, een aantal van hen duidelijk niet. Je merkt dat aan de ervaring en de assertiviteit waarop de marktkoopmannen hun waar aanbieden, maar je kunt dat ook zien aan de hoeveelheid en de kwaliteit van de winkelwaar (kralen/kettingen/brillen etc) die wordt aangeboden. Soms merk je aan de lichaamstaal dat ze zich nog niet happy voelen. Vaak gaat het hier om illegalen of vluchtelingen die nog niet zo lang geleden zijn gearriveerd. Mensen die zonder papieren Italie zijn binnengereisd en die dus weinig of niets hebben. Het zijn vaak jonge mannen die hun familie op jonge leeftijd achter laten en die hun geluk elders op de wereld gaan zoeken.

Deze jongen in Pisa ook. Op het moment dat ik hem zag, zag ik hem enigszins verlegen, tussen wat kraampjes tegen die toch wel speciale muur staan. Het licht was goed en ik moest snel zijn. Ik wilde de schuchterheid die ik zag en het slungelige, geen raad met z'n lijf, vastleggen. Daar op die plaats voor die muur. Een muur met daarop de doorgehaalde zwarte graffity 'tags', de schuur en zweetvlekken van de verkopers. Ontstaan omdat ze daar altijd staan. Het was de manier waarop hij wegkeek van het publiek, maar ook wel weer andere zaken in de gaten leek te houden, die me grepen. Terwijl ik de foto maakte, voelde ik dat ik goed zat. Ik wist op dat moment waarom ik Pisa bezocht had. Ik had in ieder geval één mooie foto. Het rare is dat je dat op dat moment weet. Als ik de foto dan later terug zie, zie ik dat de houding van de man en zijn kleding meewerkt. Het oogwit is het meest witte van de foto. De huidskleur steekt mooi af tegen de smoezelige muur die arm en rijk hier lijkt te verdelen. Ik heb de foto de titel gegeven: "Gelukszoeker of slachtoffer"

Fotomath

Naar: resultaten Foto Individueel BNAFV
Naar: wedstrijd Foto Individueel BNAFV

zondag 11 november 2007

zaterdag 10 november 2007

Interessante website cultuur uit Brabant

Ik was aan het ronddolen op internet en ik kwam een aardige website tegen met allerlei cultuuronderwerpen in Brabant, waaronder fotografie. Op de site staan onderwerpen als poëzie, beeldende kunst, Brabants licht – fotografie, speciale bijdragen, teksten in Brabants dialect.

http://www.cubra.nl

Inspiratie opdoen? Onder het hoofdstuk Brabants licht – fotografie, een aantal fotografen die zeker de moeite waard zijn om hun website eens te bezoeken. Onder hen o.a. Mischa Keijser (van onze workshop in 2006 Astense Stadsgezichten, Kees Martens (oud Astenaar), John Lommen (BMK-er) en last but not least: Jan van de Ven (onder speciale bijdragen).

http://www.cubra.nl/fotografierubriek/inhoudfotografen.htm

Voor de vogelaars en natuurliefhebbers onder ons, is er ook een leuk onderdeel aan vogels met vogelgeluiden:

http://www.cubra.nl/josswanenberg/welcome.htm

Fotowedstrijd

Het fotomagazine Zoom.nl heeft samen met POSTV iets leuks bedacht. Als je een door jezelf gemaakte foto in de Mediamarkt voorbij zou willen zien komen, en je wilt ook nog kans maken op een nieuwe Canon 400 dan is dit een kans. De inzendingen worden vertoond door heel Nederland op televisies die in de winkels staan opgesteld.

Onder de naam Your Pictures TV kun je op een speciale website je foto's insturen voor een fotowedstrijd. Wanneer je foto bij de winnaars zit zal deze opgenomen worden in de 'uitzending'. Winnaars krijgen daarnaast diverse Canon prijzen, zoals een canon 400D. De komende drie maanden wordt er voor het inzenden geëxperimenteerd met het album van Zoom.nl.

Uiteraard worden de foto's voorzien van de naam van de fotograaf. De eerste fotowedstrijd gaat binnenkort van start.
http://www.yourpictures.tv/
http://www.zoom.nl/

donderdag 8 november 2007

Na gedane arbeid......

Na een avond lang zwoegen om samen met Mathy de benodigde zaken op mijn computer te installeren, voeg ik me nu ook bij het rijtje uitverkorenen. Nu nog aan het werk om mijn website in te vullen en foto's te plaatsen. Wat ik tot nu toe gezien heb, nodigt mij wel uit om dit snel te doen. Wel is bij mij de vraag opgekomen welke richting het uit zal gaan. Ik bedoel daarmee hoe we het plaatsen van foto's op de site van FC De Beeldhoek blijven verzorgen en welke inhoud we gaan geven aan Beeldhoek Interactief. Hoe denken jullie daar over?

maandag 5 november 2007

Wout


Het was vroeger traditie in Lierop dat op zondag na de mis van 10 uur de mannen naar het café togen om te biljarten en een kaartje te leggen. Zo zaten er ongeveer 10 jaar geleden vier bejaarden iedere zondagochtend te jassen. Toen één van hen wegens ziekte niet kwam werd mij gevraagt om zolang in te vallen want anders hadden ze de 'hand' niet en ik was een van de weinigen die kan jassen.

Maar de goede man kwam te overlijden en zo kon men mij daarna iedere zondagochtend rond half elf in het café vinden aan dezelfde tafel op dezelfde stoel. Ik had me voorgenomen om ermee te stoppen als er nog iemand zou afvallen. Maar dit heeft zeker 7 jaren geduurt, Sjeng werd ziek en is een tijdje later op 76 jarige leeftijd overleden. De kastelein heeft nog even ons clubje bijgestaan maar op zekere dag kon Wout niet meer en werd enkele jaren geleden overgebracht naar een verzorgingshuis in Mierlo.

Op geregelde tijden vertrekken wij naar Mierlo om daar met Wout nog even een kaartje te leggen en begin 2007 hebben we daar zijn 90e verjaardag mogen vieren. Maar de laatste tijd kregen we via zijn familie te horen dat het niet zo goed meer gaat met Wout, hij ligt meestal in bed aan de zuurstof, zijn geheugen laat hem in de steek en hij zal waarschijnlijk nooit meer kunnen kaarten.
Gisteren gingen we nog één keertje Wout bezoeken en in de auto werd er al geopperd dat het een kort bezoekje kan worden als hij ons niet meer kent, misschien slaapt hij wel en moeten we hem dan wel wekken? Ik had mijn compact cameraatje meegenomen om eventueel nog een laatste foto te maken van Wout, dat zou misschien wel een mooie herinnering kunnen zijn. Bij zijn kamer aangekomen open ik zachtjes de deur om hem vooral niet te laten schrikken, maar tot mijn verbazing zat Wout in een rolstoel aan tafel, precies zoals we hem kennen, met zijn broek opgetrokken tot aan zijn borst over zijn grote buik. Hij had wel zuurstof maar zag er prima uit. "Hééé dat is leuk dat jullie hier zijn" zegt hij en meteen belt hij via een kastje om zijn nek een verpleegster, "zuster kun je mij naar beneden brengen want ik ga kaarten".

We hadden niet de tijd om te vragen hoe het met hem ging en dat hebben we ook helemaal niet gedaan, we kwamen er niet aan toe en we zagen genoeg. Er werd een kan koffie op tafel gezet en we hebben zowaar een tijdje gekaart, van geheugenverlies was geen sprake, hij won zelfs het eerste 'boompje'. Hij wilde een voorbijsnellende zuster nog de opdracht geven om een kratje bier te halen op zijn kamer maar dat hebben we beleefd afgewimpeld. Het tweede boompje konden we niet afmaken want het was bijna 12 uur en het eten wordt ge-serveerd op zijn kamer. Tegenspruttelen hielp niet want de zuster nam zijn stoel en rolde hem terug naar zijn kamer. We zaten nog even aan tafel na te praten toen ik de kaarten opmerkte die nog op tafel lagen, "die breng ik wel even naar zijn kamer" stelde ik voor. Daar zat Wout met zuurstof en nog een extra mondstuk waar stoom uit kwam.

Terwijl ik de kaarten in de lade van een klein dressoir teruglegde nam hij het mondstuk uit zijn mond en zei, "volgende keer moeten jullie wat vroeger komen, rond een uur of negen, dan kunnen we wat langer kaarten."

zondag 4 november 2007

Themadag Digitale procesvorming

Gisteren bij de post een mededeling CVA dat de themadag "Digitale Procesvorming" welke was gepland op zaterdag 10-11-07 geen doorgang zal vinden vanwege het geringe aantal aanmeldingen. CVA zal wellicht in loop van het volgend jaar een nieuwe themadag in haar programma opnemen.